Ce este celulita și câte tipuri există?

Celulita este o preocupare comună pentru mulți oameni, în special pentru femei. Acesta este un subiect des discutat în domeniul sănătății și frumuseții, iar în acest articol vom explora în profunzime ce este celulita și câte tipuri există. De asemenea, vom aborda modalitățile de prevenire și tratament pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine această problemă comună.

Ce este celulita?

Celulita este o afecțiune comună a pielii care apare atunci când grăsimea, apa și toxinele se acumulează sub piele. Aceasta creează o textură denivelată și aspectul de “coajă de portocală”. Celulita afectează de obicei coapsele, fesele, abdomenul și partea superioară a brațelor. Este important de menționat că celulita nu este legată de greutatea corporală și poate apărea la persoanele atât supraponderale, cât și subponderale.

Tipuri de celulită

Celulita adipoasă este cea mai frecventă formă și este adesea legată de creșterea în greutate. Sedentarismul și o dietă bogată în carbohidrați și grăsimi pot contribui la dezvoltarea acestei forme de celulită. Zonele cele mai afectate includ abdomenul, șoldurile, fesele și coapsele.

Celulita edematoasă este caracterizată de retenția de lichide în țesuturile pielii. Această formă de celulită nu prezintă aspectul caracteristic de “coajă de portocală”. Cauzele comune includ schimbările hormonale, utilizarea contraceptivelor orale și problemele circulatorii sau limfatice

Celulita fibroasă este o formă mai severă și, în unele cazuri, dureroasă de celulită. Aceasta se dezvoltă adesea ca urmare a neglijării celulitei adipoase. Celulele adipoase se transformă în mod permanent, putând forma noduli cu o textură crescută. Acești noduli pot comprima fibrele nervoase, cauzând disconfort și durere. Tratamentul pentru această formă de celulită poate fi mai dificil, de aceea este important să consultați un medic de la primele semne de celulită.

Celulita infecțioasă este un tip de celulită cu cauze diferite față de celelalte forme. Aceasta apare ca urmare a infecției cu agenți patogeni precum Streptococul beta-hemolitic de grup A, Streptococcus pneumoniae sau Staphylococcus aureus. Simptomele celulitei infecțioase includ înroșirea pielii (eritem), umflarea (tumefacție), creșterea temperaturii la nivelul zonei afectate, durere locală, apariția de vezicule, febră, frisoane, cefalee și oboseală accentuată. Tratamentul necesită administrarea de antibiotice și alte medicamente pentru ameliorarea simptomelor.

Este important să înțelegem că celulita poate avea multiple cauze și, în funcție de tipul său, poate necesita abordări diferite pentru prevenire și tratament.

Tratamentul celulitei

Seruri și creme speciale: Există produse cosmetice care conțin ingrediente care pot ajuta la reducerea aspectului celulitei. Cum ar fi setul anticelulitic de la Bris Skin cu ser și cremă care pătrunde adânc în derm pentru elimina celulita și conțin ingrediente precum Intenslim®, Menthol, Extract de Chili, Ulei de piper negru și Vitamina E.

Masajul: Masajul poate îmbunătăți circulația sângelui și poate reduce aspectul denivelat al pielii. Recomandăm ca masajul anticelulitic să fie combinat cu produse potrivite pentru comaterea celulitei.

Schimbarea stilului de viață: Adoptarea unui stil de viață activ, cu o alimentație sănătoasă și evitarea fumatului și alcoolului poate ajuta la combaterea celulitei.

Prin luarea unor măsuri preventive și prin explorarea opțiunilor de tratament disponibile, puteți să vă îmbunătățiți aspectul pielii și să vă simțiți mai încrezători în corpul vostru. Am acoperit ce este celulita, câte tipuri există și cum puteți să o preveniți sau să o tratați. În cele din urmă, dorim să vă amintim că frumusețea vine în multe forme și dimensiuni, iar celulita nu ar trebui să vă definească.